skolfederationsnytt-logo.png
booksandcomputer.jpg

Nya standarden för skolan är publicerad!

Efter lång väntan har äntligen SIS efterlängtade standard för skolan SS 12000 kommit. Namnet blev till sist "Gränssnitt för informationsutbyte mellan verksamhetsprocesser i skolan" och går att införskaffa på SIS webbplats. Den POC (Proof of Concept) som bedrevs i höstas kommer därmed att övergå i en implementationsfas under våren under namnet "Användare och grupper i digitala läromedel"

Skolfederation efterlyser skolhuvudmän för vårens implementation

För att implementationen ska få en bred förankring efterlyser Skolfederation engagerade skolhuvudmän och integratörer som vill vara med och utveckla tillsammans med tjänsteleverantörerna. Flertalet av dessa menar att när det finns ett uttalat behov är det lätt att allokera medel för utveckling.

Det är ett viktigt projekt som kan komma att förenkla mycket för lärare i hanteringen och administrationen av användare och grupper i digitala läromedel.
Meddela gärna intresse genom att maila info@skolfederation.se.

Dags igen för Svenskt Federationsforum

Den 15 mars arrangerar IIS Svenskt Federationsforum. Evenemanget går av stapeln i IIS lokaler vid Hammarby Kaj 10D. Vi håller i skrivandes stund på att fylla agendan med intressanta talare och föredragare. Passa på att anmäla er här och agendan finns att läsa här. Vi uppdaterar agendan allt eftersom, så håll utkik!

Skolfederationskurser

Det finns ytterligare ett kurstillfälle den 26 april för Skolfederations introduktionskurs. Kursen ger ett bra tillfälle att förstå vad en federation är och varför det är bra med standarder. En stor vinst är att Skolfederation innebär så kallad "Singel sign on", det vill säga ett lösenord till alla digitala läromedel. Det kommer både elever och lärare till godo!

Läs mer och anmäl dig här.

Du kan följa och dela med dig av reflektioner, funderingar och insikter med: #skolfed @skolfederation på twitter (eller på facebook.com/skolfederation).

Skolfederation tillhandahåller en infrastruktur för inloggning som gör e-tjänster enkelt åtkomliga för elever och lärare i svenska skolor.

Skolfederation drivs av IIS - Internetstiftelsen i Sverige.

iis_logotyp.png