skolfederationsnytt-logo.png

marie-tony-internetdagarna2017.jpg
På bilden från vänster: Marie Spetz, projektledare vid Digitaliseringsnoden i Helsingborgs stad och moderator; Tony mc Carrick, It-strateg i Botkyrka kommun. Foto: Åsa Jernberg

Stor framgång för skolans digitala infrastruktur på Internetdagarna!

Varmt tack alla ni som närvarade på spåret för skolans digitala infrastruktur - från vision till verklighet under Internetdagarna. Nästan 200 personer hade anmält sig till spåret! Det är mycket glädjande att digital infrastruktur nu på allvar lyfts fram och ses som en avgörande faktor för såväl administration av elever och grupper som användande av digitala tjänster.

Spåret för skolans digitala infrastruktur bjöd på presentationer från bland annat skolhuvudmän, tjänsteleverantörer och it-strateger som alla gav sina viktiga perspektiv på visioner och utmaningar i processen att digitalisera skolan. Regeringens nationella strategi för digitalisering av skolan stod först på programmet och Peter Karlberg, undervisningsråd på Skolverket presenterade de viktigaste punkterna.

Läs mer om programmet och talarna här.

Återupplev Internetdagarna

Som vi nämde i förra nyhetsbrevet lovade vi att livesända dagen och det gjorde vi! Det har resulterat i en spellista för alla talare och panelsamtal. Missade du dagen eller vill se valda delar igen kan du göra det härUnder samma länk kan du även ladda ner alla presentationer från dagen.

Tipsa gärna om filmerna för personer du tycker bör se dem.

Skolschema SS12000 och POC (Proof of Concept)

Under programpunkten "Administration av elever och grupper" presenterades standardern för skolschema SS12000 och vad den innehåller i nuläge och vad den förväntas ge stöd för om ett år när nästa version släpps. I panelen strax efter redogjorde de av deltagarna i POC'en hur långt de har kommit i sitt arbete med administration av elever och grupper. För er som är intresserade av projektet kan läsa om samverkan för administration av elever och grupper i läromedel.

Du kan följa och dela med dig av reflektioner, funderingar och insikter med: #skolfed @skolfederation på twitter (eller på facebook.com/skolfederation).

Skolfederation tillhandahåller en infrastruktur för inloggning som gör e-tjänster enkelt åtkomliga för elever och lärare i svenska skolor.

Skolfederation drivs av IIS - Internetstiftelsen i Sverige.

iis_logotyp.png