skolfederationsnytt-logo.png

tack-internetdagarna.jpg

Här hittar du sändningarna och presentationsmaterial från konferensen Digitaliseringens möjligheter i skolans värld under Internetdagarna!

Vi vill passa på att tacka talare, deltagare, medhjälpare och alla som besökte skolspåret och montern samt alla som blippade, twittrade och minglade med Skolfederation.

Digitala identiteter - ny guide från IIS

Känner du någon som snabbt behöver sätta sig in i hur det här med digitala id-kontroller
eller federationer fungerar? Nu finns det en rykande färsk guide som förklarar allt från viktiga begrepp som attribut, autentisering och tillitsnivåer till olika former av identitetssystem, projekt och tekniken bakom.

Läs, ladda ner eller beställ här

Informationsträff i Staffanstorp

Har du digitalisering av verksamheten på agendan och befinner dig i Skåne-trakten? Staffanstorps kommun och Skolfederation bjuder in till en informationsträff i Rådhuset måndagen den 5 december.

Läs mer, anmäl dig eller tipsa någon

Du kan alltid dela med dig av reflektioner, funderingar och insikter med: #skolfed  @skolfederation (och följa facebook.com/skolfederation)

Skolfederation tillhandahåller en infrastruktur för inloggning som gör e-tjänster enkelt åtkomliga för elever och lärare i svenska skolor.

Skolfederation drivs av IIS - Internetstiftelsen i Sverige. Du har fått detta mejl eftersom du anmält intresse för Skolfederation.

iis_logotyp.png