skolfederationsnytt-logo.png

Digitaliseringens möjligheter i skolan

Fullmatat program på Internetdagarna

Från beställarkompetens till Skolverkets vision för IT i skolan! Spåret Digitaliseringens möjligheter i skolans värld spänner över praktik, teknik och strategier. Dessutom kommer vinnargänget från Alingsås och berättar om sin prisbelönade skolportal, byggd med öppen källkod.

IT-strategen Tony Mc Carrick (på bilden tillsammans med Agneta Wistrand, IIS) presenterar Botkyrka kommuns framgångsrika digitaliseringsstrategi som ökat tillgänglighet samt inkludering.

Klyftor mellan teknik och pedagogisk praktik har utvecklaren och strategen, Mats Östling, många års erfarenhet av att hantera. Han var även en av initiativtagarna till Skolfederation! 

Utöver skolspåret finns det möjlighet att ta del av konferensens program med internationella huvudtalare, utställare och aktiviteter.

Läs de senaste uppdateringarna av ämnen och talare på Internetdagarna och anmäl dig (obs! för medlemsrabatt använd kod: 2016IND ).

Nya medlemmar

Skolfederation hälsar våra senaste medlemmar välkomna: kommunerna Ekerö och Hässleholm.

Informationsträffar nära dig?

Vi söker värdar för informationsmöten runt om i landet! Representanter från federationsoperatören IIS står redo att rycka ut och informera om Skolfederation eller hjälpa till med erfarenhetsutbyten. Kontakta oss på: info@skolfederation.se

Nästa planerade informationsträff är på Rådhuset i Staffanstorp, 5 december. Läs mer

Sista kurstillfället i höst!

Det finns några platser kvar på kursen den 8 november för dig som vill lära dig hur federationen fungerar och hur man kommer igång som medlem. Läs mer och anmäl dig.

Skolfederation tillhandahåller en infrastruktur för inloggning som gör e-tjänster enkelt åtkomliga för elever och lärare i svenska skolor.

Skolfederation drivs av IIS - Internetstiftelsen i Sverige. Du har fått detta mejl eftersom du anmält intresse för Skolfederation.

iis_logotyp.png