Ny standard från SIS

17 feb, 2017

Palle Girgensohn, SIS.

Standarden SIS/TK 450/AG 09 Skolschema presenterades på plats hos IIS av Palle Girgensohn från arbetsgruppen.

Arbetsgruppen för skola och lärande på SIS (Swedish Standards Institute) har tagit fram en standard för livscykelhantering av användare och förpopulering av användarkonton.

– Denna standard syftar till att beskriva den informationsöverföring mellan olika system som krävs för att skapa skolans schema, och även för att göra schemainformationen åtkomlig för mottagande system, säger Palle Girgensohn.

För att skapa ett skolschema krävs information om exempelvis klasser, grupper, lärare och undervisningstid i olika ämnen. Arbetet som leder fram till det färdiga schemat kan beskrivas som ett antal processer, vilka alla bidrar med olika delmängder av den information som behövs i schemat. Låter det intressant?

Standarden kommer att gå på remiss innan den släpps, men redan nu kan du skaffa dig en orientering om vad som är på gång.

Antalet platser är begränsat – läs mer och anmäl dig här.

Uppdatering: 2017-03-10

Nu finns förslaget tillgängligt!

Förslaget Information transfer to and from school timetable, som tillhör SIS/TK 450 IT-standarder för Lärande, har publicerats på SIS nya tjänst Kommentera. Länk direkt till förslaget: http://kommentera.sis.se/Home/Details/4170

När remissperioden för detta förslag avslutats 2017-06-09, sammanställs eventuella kommentarer som inkommit på Kommentera. Kommentarerna hanteras sedan av kommittén, på samma sätt som inkomna svar på SIS-remissen.