Nyhetsbrev

Välkommen att bevaka nyheter från Skolfederation! Nyhetsbreven kommer till din e-post cirka 10 gånger per år.

Februari 2017
Nu har vi totalt 189 medlemmar i Skolfederation och Håbo blev den hundrade kommunen att gå med! SIS besöker IIS i mars och kommer att presentera sin nya standard för livscykelhantering av användarkonton m.m. IT-arkitekt Christian Alfredsson från Arena för lärande i Alingsås tipsar om hur man kan koppla Chromebook och G-Suite med Skolfederation i grunden.
Läs: nyhetsbrev 2017-02

Januari 2017

SKL efterlyser en tydligare nationell samordning för skolans digitalisering. Verktyg och vägledning. Årets första skolfederationskurs.
Läs: nyhetsbrev 2017-01

December 2016
Skolfederation önskar en god jul och blickar framåt. Nya medlemmar och vårens kurstillfällen. Artikel i IT-pedagogen.se om Skolfederation.
Läs: nyhetsbrev 2016-13

Länkar till dokumentationen från Skolfederation på Internetdagarna.
Ny guide från IIS Digitala IdentiteterSå fungerar federationer. Den finns nu att ladda ner (gratis) eller beställa! Informationsmöte i Staffanstorp. Tack till er alla som deltog under Internetdagarna!
Läs: nyhetsbrev 2016-12

Internetdagarna 2016
Information om var och hur man följer spåret Digitaliseringens möjligheter i skolans värld från Internetdagarna, i direktsändning och även i sociala medier.
Läs: utskick om Skolfederation på Internetdagarna 2016-11

Programmet för Skolfederation på Internetdagarna
Skolfederation presenterar en heldag om strategier, beställarkompetens, initiativ och verktyg för en smartare skola. På talarlistan står bland andra Peter Karlberg från Skolverket, Johanna Karlén, Tony Mc Carrick, Mats Östling samt projektledarna bakom Alingsås berömda skolportal. Spåret modereras av Marie Spetz.
Läs: specialutskicket inför Internetdagarna

Oktober 2016
Skolfederation bjuder på ett fullmatat program på Internetdagarna; Digitaliseringens möjligheter i skolans värld. Nya medlemmar har tillkommit och en informationsträff planeras till Staffanstorp.
Läs: nyhetsbrev 2016-10

”Skolfederationsdagen” förnyar sig; breddas och sker under Internetdagarna.
Informationsträffar sker runt om i landet – hör av er så kommer vi!
Läs: nyhetsbrev 2016-09

Augusti 2016
Här är Botkyrkas egna film om hur federation förbättrat för elever och pedagoger.
Skolfederations nya logotyp presenteras.
Läs: nyhetsbrev 2016-08

Juni 2016
Nu är vi 171 medlemmar i Skolfederation!
Integritetskommittén intresserade av federationen; förbättrat integritetsskydd och enklare hantering.
Läs: nyhetsbrev 2016-06

April 2016
Missa inte filmklippen från erfarenhetsutbytet i Alingsås.
Sundsvall har skalat upp eduroam – hur kan din kommun ansluta sig?
Läs: nyhetsbrev 2016-04

Mars 2016
Programmet för erfarenhetsutbytet i Alingsås är nu spikat – du har väl anmält dig?
Vi är nu 157 medlemmar och Botkyrka lanserar i dagarna den tionde anslutna tjänsten via Skolfederation.
Läs: nyhetsbrev 2016-03

Februari 2016
Anmälan till erfarenhetsutbyte i Alingsås; presentation av skolportalen Arena.
Information om nästa introduktionskurs till Skolfederation den 9 mars.
Läs: nyhetbrev 2016-02

Januari 2016
Utökat medlemsbegrepp för Skolfederation.
Sök finansiering via Internetfonden!
Läs: nyhetsbrev 2016-01

Arkiv för äldre nyhetsbrev