2021-12-14 Kom igång med EGIL

Föreningen Sambruk och Skolfederation bjuder in till ett seminarium där ni som skolhuvudmän får veta hur ni kan komma igång med EGIL. EGIL är Föreningen Sambruks tjänst som enkelt och automatiserat skapar, underhåller och så småningom även raderar elevernas användarkonton i digitala läromedel.

Ni får veta hur ni kommer igång, vad som är viktigt att tänka på och andra tips och tricks vid införandet av EGIL. Ängelholms kommun deltar och delar med sig av sina lärdomar från huvudmannasidan, och Internetstiftelsen berättar hur autentisering av datautbytet fungerar med hjälp av Skolfederation Kontosynk. Anmäl er nedan och få en gedigen genomgång och för att ställa era frågor till EGIL- och federationsexperterna.

Mer information om EGIL finns på Föreningen Sambruks hemsida.

Datum: 2021-12-14
Tid: Kl 09.00 – 10:30
Hur: Digitalt i videoverktyget Zoom

Anmäl dig här.

Seminariet är kostnadsfritt och sker digitalt. Länk att ansluta publiceras i god tid innan eventet.

09:00 Internetstiftelsen välkomnar
09:05 Vad är EGIL? – Ulf Timerdahl, Föreningen Sambruk
09:15 Så här kommer du igång med EGIL – Joe Siltberg, Föreningen Sambruk
09:45 Från provisionering till elevens tillgång – Bengt Wällstedt, Ängelholms kommun